Skype

In een eerder artikeltje schreef ik al wat over cloud opslag, waaronder Stack. Ik heb het toen aangevraagd en hoorde heeeeel lang niks. Vandaag in 1 keer: gefeliciteerd, u bent uitgenodigd voor Stack !
Okay, dan ook maar eens kijken hoe het werkt.

Stack Cloud opslag installatie

Je ontvangt een klein installatie programmaatje (beschikbaar voor o.a. OS, Android en Windows). Deze installeer je. Het is eigenlijk een uitbreiding van de Windows Explorer. Je kunt na een korte installatie dan ook een extra map aanmaken die eigenlijk staat op Stack. Een gesynchroniseerde map. Sleep iets naar die map, die lijkt op uw eigen computer te staan en Stack kopieert hem automatisch naar de cloud. Je krijgt er eigenlijk een 1000GB drive bij.
Kijk je dan via de webinterface (zoals hieronder afgebeeld) dan zie je het bestand staan en een zeer overzichtelijk interface. Hulde Stack !
web interface Stack cloud opslagIk denk dat de werking van de knoppen in de rechter kantlijn allemaal wel zichzelf verklaren. Ik heb de schermafdruk dan ook gemaakt van iets anders wat ik zelf heel handig vind. Bestanden delen !
Bij het maken van websites gaan er regelmatig grote bestanden op en neer. Van headers van 1920×1080 in Photoshop formaat loopt mijn mail rood aan. Regelmatig stuurde ik iets groots terug waardoor de nietsvermoedende ontvanger’s mail gewoon niet eens de mail ontving. Zie daar: de delen functie van Stack.
Klik op een bestand (in dit geval frontUK.psd) en daarna op de share button Stack Share delen buttonin de blauwe balk.
Klik dan op de schuifregelaar (met groen) Delen.

In het venstertje daaronder komt een link te staan. Kopieer die en stuur hem naar iemand anders. Als die de link aanklikt zal de download beginnen. Dat is pas eenvoud en daar houden we van…

Conclusie
Ondanks de belachelijk lange tijd tussen aanvraag en het krijgen van Stack ben ik toch tevreden. Eenvoudige interface, Als een extra drive op jouw PC te maken. Het klopt aan alle kanten. Ik ben blij met mijn 1000GB !