Webwerkplaats

Al meer dan 7 jaar DE WordPress specialist, voor WordPress plugins, websites, hosting, onderhoud en webmaster diensten.
Webwerkplaats Oosterbeek 360 graden fotografie voor websites wordpress
SSL Certificaat voor WordPress sites

Wat is SSL?

De afkorting SSL betekent “Secure Socket Layer”. Het is een door encryptie beveiligde verbinding tussen een browser en de server (uw website). De sites zijn te herkennen aan het groene hangslotje

Het is in feite een certificaat dat u aanvraagt voor uw website. Er bestaan 2 soorten certificaten: een DV certificaat en het zwaardere OV certificaat. Hierover later in dit artikel meer…

Bij het aanmaken van een SSL Certificate moet uw domeinnaam, bedrijfsnaam, woonplaats en provincie opgegeven worden. Daarnaast een verval datum en de gegevens van de Certification Authority die het certificaat uitgegeven heeft.
Als een browser een website wil gaan openen zal het de site’s SSL Certificate checken op al die gegevens. Als er ook maar 1 mist dan zal de browser melden dat deze site niet gedekt is door een SSL certificaat maar wel openen.

Welke voordelen biedt SSL?

Veilige verbinding

Het data verkeer tussen uw website en de ontvanger, de bezoeker is beveiligd. Onleesbaar gemaakt voor kwaadwillende derden door encryptie. Het “afkijken” van gevoelige gegevens kan niet meer.

Vindbaarheid verbetert

Een SSL verbinding heeft een positief resultaat op uw Google Ranking. Google heeft op 17 december 2015 aangegeven SSL nog zwaarder te laten wegen bij het indexeren van websites.

Vereist voor betalingen

Als u een webshop heeft op voor andere doeleinden betalingsverkeer heeft is het een aanrader. Voor een aantal betalingsmodules (IDeal, Afterpay, Mollie en Paypal) zelfs een must.

Meer vertrouwen

De bezoeker ziet deze beveiliging als een bewijs van professionaliteit. Het vertrouwen in de site, uw bedrijf. Met name voor online shops werkt dit omzetverhogend.

Geen "Gevaar" melding

Vanaf januari 2017 staat in de Google Chrome naast de domeinnaam, in het rood “Not secure” of “Onveilig” aangevuld met een gevarendriehoek als u geen certificaat heeft.

Klaar voor HTTP/2

Langzamerhand wordt  het HTTP/2-protocol de nieuwe standaard. In de nieuwste browserversies is dit protocol al geïmplementeerd. Deze nieuwe versie zorgt er in het kort voor dat de gegevensoverdracht sneller wordt.

2 Soorten SSL

DV SSL staat voor Domein Verificatie.
Een DV SSL certificaat levert een beveiligde verbinding tussen je website en de bezoekers hiervan, zonder vermelding van bedrijfsgegevens.
Een bezoeker zou het volgende zien in de browser:
SSL-in-browser-DV-secure-wordpress

OV SSL staat voor Onderneming Verificatie.
Een OV SSL certificaat levert een beveiligde verbinding tussen je website en de bezoekers, mét bedrijfsgegevens in het certificaat.
Een bezoeker zou het volgende zien in de browser:

Contact

Webwerkplaats Oosterbeek

GSM: 06 - 43919015

TEL: 026 - 3335352

sales@webwerkplaats.nl

2 + 13 =

De producten van deze leveranciers zijn onmisbaar voor een goede WordPress Website
Elegantthemes veruit de beste themes voor WordPress
Alle handleidingen over WordPress nederlandstalig !
De krachtigste formulieren plugin voor WordPress