Skype

Op dit moment wordt druk gewerkt aan de laatste details van onze Occasions Plugin. Deze is bedoeld voor het opzetten en onderhouden van websites met occasions. Auto’s in dit geval. In de bouw zijn 3 speerpunten die altijd voorop stonden:
– Alles moet met shortcodes om individuele aanpassingen mogelijk te maken en moet bruikbaar zijn in vrijwel ieder WordPress theme.
– Zo klein mogelijk code voor een maximale snelheid hetgeen de vindbaarheid verbetert en de klanten niet verveeld wegklikken.
– Snel en eenvoudig auto’s invoeren. Eenduidig en overzichtelijk.
(zie de snelheidstest hieronder door GTMetrix)

 

Deze plugin bevat 31 Custom Fields die te bereiken zijn via de extra menukeuze “Occasions”. Daar kun je nieuwe Toevoegen of de Merk, Model of Prijs categorieën aanmaken.

Behalve dat dit de gangbare velden bevat voor een normale occasion site zijn er diverse velden al in de plugin verwerkt die noodzakelijk zijn voor XML import van Import auto’s. Dit zijn de velden die meer specifieke waarden geven over de prijs. De opbouw van de prijs. Die worden gebruikt om een lease calculatie te maken via DTC Lease. Dit is een speciale plugin die tegelijkertijd ontwikkeld werd.
De prijs opbouw velden komen niet voor in het standaard Occasions Admin scherm. Uiteraard kunnen we velden toevoegen of verwijderen. Op maat voor uw bedrijf. Er is nu al een variant gemaakt voor de verkoop van motorfietsen.

Als de occasions met de hand zijn ingevuld via het normale Occasions Admin scherm zullen dan in deze demo site deze velden niet laten zien worden met de shortcode [pricingdetails]

cf_aantal_cilinders
cf_aantal_zitplaatsen
cf_bekleding
cf_bouwjaar
cf_bouwmaand
cf_brandstof
cf_carrosserie
cf_cilinderinhoud
cf_co2_uitstoot
cf_datum_1ste_afgifte_nederland
cf_datum_1ste_toelating
cf_datum_aanvang_te_naamstelling
cf_deuren
cf_garantie
cf_id
cf_interieurkleur
cf_kenteken
cf_kilometerstand
cf_kleur
cf_merk
cf_metalliclak
cf_model
cf_napweblabel
cf_nevenbrandstof
cf_omschrijving
cf_opties
cf_prijs
cf_transmissie
cf_uitvoering
cf_vermogen
cf_zuinigheidslabel

3 Custom Taxonomies
Custom Taxonomies zijn eigenlijk een soort custom fields die echter door WordPress anders behandeld worden. Filteren kan alleen met Custom Taxonomies en niet met de custom fields. Vandaar dat er van Merk, Model en Prijs zowel custom fields als custom taxonomies zijn. De waarden die in de custom fields ingevuld worden worden automatisch doorgevoerd naar de custom taxonomies
ct_cars_mer
ct_cars_mod
ct_cars_prijs

Responsive admin scherm om deze in te vullen

Dit veld (met grijze achtergrond) wordt door de plugin toegevoegd aan de custom post “cars”. Dit zijn de velden waar de gegevens van een occasion kunnen worden ingevuld. 8 Velden zijn rood omlijnd om aan te geven dat deze nodig zijn voor een goede werking. Daarnaast moet de “uitgelichte afbeelding” ook om het grafisch voor de klant aantrekkelijk te houden.

 Geheel met shortcodes

[pricingdetails]
[merkmodeldetails]
[optiesdetails]
[merkdetails]
[modeldetails]
[titeldetails]
[bouwdetails]
[brandstoficon]
[rdw]
[fullbox]
[tabbox]
[schemaorg]
[tellafriend]

Shortcodes zijn op 2 manieren te gebruiken.
IN WordPress editor. In de TinyMCE editor ga je naar de “tekst” mode. (niet visueel). Daar typ je in [shortcodenaam] in. Bijvoorbeeld: Je wilt de tabbox plaatsen ? Typ dan in [tabbox]
of
met PHP in de diverse bestanden van de site. Daar voor zijn enkele voorbereidingen nodig. Je maakt namelijk eerst speciale pagina’s aan. Zo blijven de originele POST, ARCHIVE en PAGE bestanden in tact.
Kopieer de bestanden single.php en archive.php. Plakken en hernoemen met “-cars” er achter. Het resultaat moet een single-cars.php en een archive-cars.php. Dit zijn dan de posts en archive die deze plugin gebruikt.
Kijk in de code van de single-cars.php en zoek de plaats waar de resultaten van de shortcode zichtbaar moeten zijn. Plak daar:

Beter is eerst te checken of de shortcode bestaat. Dit doe je (weer als voorbeeld de shortcode tabbox) als volgt:

Er zijn zowel shortcodes met korte inhoud, zoals [merkdetails] of [modeldetails] als velden met alle velden voor een logische categorie zoals alles over data. Bouwjaar, maand, 1e tenaamstelling etc.
Als het veel velden zijn plaatst de shortcode de gegevens in een nette responsive tabel.
De meest volledige is [fullbox]. Ook is er een [tabbox] die qua inhoud hetzelfde is maar dan in logische categorieen verdeeld over 4 tabbladen. Op dit moment werkt [tabbox] nog niet op iPads.

Een speciale box met gegevens is in voorbereiding met de shortcode [schemaorg].
Eerst een korte uitleg over schema.org. Dit is een samenwerkingsverband met o.a. Google. Het is een schema vol met standaard codes die aan Google verklaren WAT hij leest. Dit vergroot de vindbaarheid.
Bijvoorbeeld: het cijfer 10 op een webpagina ….. Met schema.org code er voor kun je Google laten weten wat die 10 nu voorstelt.
Het vastgestelde woord voor Verbruik van een voertuig is fuelConsumption
Vindt Google nu de code “itemprop fuelConsumption=10” dan snapt hij tenminste dat de 10 slaat op het verbruik en niet een huisnummer of de leeftijd.
Het gebruik van schema.org levert een betere vindbaarheid op.

We zullen de plugin nu in samenwerking met ElegantThemes gaan aanpassen voor Divi Alhoewel het nog niet volledig voltooid is horen we graag of er interesse bestaat. Tips over functionaliteit zijn natuurlijk ook welkom.

Een kort demo filmpje over de plugin staat hier