Skype

In de nieuwe Divi 4.2 is een schitterende nieuwe functie ingebouwd. Je kunt nu de positie van blokken bepalen ONafhankelijk van de grotere blok waar hij zich in bevindt. Zo kun je overlappende blokken maken. Je kunt nu echt los gaan met de creativiteit.
Echter, het blijkt dat vooral sommige premade layouts, maar ook zelf gemaakt themes hier niet mee overweg kunnen. De layout “stort in”.

Het advies is: nog niet updaten !
Laat Elegantthemes eerst deze tekortkoming fixen.

Ik heb al geupdate !

Dat kan. Ik ook. Zo kwam ik achter deze tekortkoming.
De oplossing is eenvoudig. De Rollback methode. Rollback wil zeggen dat je terugkeert naar een oudere versie. Dit kan op 2 manieren A) via de rollback functie van Divi en B) Handmatig.

Let op ! Als u niet zeker bent van uw zaak…. doe dit niet zelf. Maak altijd eerst een backup van de site. Niet met de ingebouwde “Gereedschap > Exporteren” van WordPress maar met een echte backup plugin zoals WP-Clone of beter nog: All in One WP Migration.

A) De Rollback functie van Divi

De eenvoudigste methode is om de Rollback functie die Divi ingebouw heeft te gebruiken.
Ga daarvoor naar Divi > Theme Opties > updates
Als je daar de gebruikersnaam en API key die je hebt ingevuld kun je met de zwarte button “rollback to the previous version” de vorige versie laten installeren.

Mocht je verdere uitleg willen over de rollback functie van Divi dan kun je hier een instructiefilm vinden

B) Handmatig (met FTP)

Als je om een of andere reden dit niet wilt of kunt dan zul je met een FTP programma het Divi thema op de server waar de website staat moeten uitwissen en vervangen door een oudere versie van Divi.
(mocht je die niet hebben, mail dan maar)

Schakel de website eerst om naar een ander theme, zoals twentytwenty. Geen zorgen de inhoud van de site gaat niet verloren.
De folder waar Divi in staat (die gewist moet worden) vind je in websitenaam/wp-content/themes/
Deleten en een oudere versie vanaf de eigen PC weer terug plaatsen.
Dan terug naar Weergave > Thema’s en Divi (of het child-theme) weer aanzetten
Controleer even het versienummer of het gelukt is.

Hoe vind ik het versienummer ?

Als je nog een Divi hebt staan op de lokale PC en je weet niet welke het is, open dan de folder Divi en zoek het bestand style.css. Open deze en je ziet in de bovenste regels het versienummer.