Waarom zou je een VPN willen ?
Ten eerste al principieel. Nu de sleepnetwet er door geperst is staat het de overheid vrij om iedereen te bespioneren. Maar waarom zouden ze mij bespioneren hoor ik u denken. Nou, de overheid heeft de mogelijkheid voor zichzelf gecreerd om iedereen af te bespioneren die gelinkt kan worden aan activiteiten die ze niet willen. Stel er woont een crimineel 3 huizen van jou af en men denkt dat jij dan best ook eens met hem zou kunnen praten of mailen….. dan mag het al. Ongewenst !
Maar ook journalisten bijvoorbeeld zouden met een VPN een stuk beter beschermd zijn.

Ten tweede is de de beste bescherming voor iedereen die wel eens via een openbare Wifi verbinding maakt. Zit je daar echt op een openbare Wifi of hebben hackers daar een “lok” netwerk opgezet ?

Censuur. VPN kan het doen voorkomen of je in een ander land zit. Zo kun je dus censuur die voor een bepaald land geldt ook omzeilen.
Dat het geofencing. Inhoud wordt bepaald door waar de bezoeker vandaan komt.

Dat geldt niet alleen voor gecensureerde dingen maar ook bijvoorbeeld Netflix of andere sites die alleen maar bepaalde inhoud aanbieden in bepaalde landen.

 

In het filmpje hieronder zie je hoe de VPN eerst staat op Nederland (links onderin staat het IP adres en de nederlandse vlag)
Dan gaan we naar “Change” en je krijgt een hele lijst met landen waar je gaat “wonen” met jouw PC. In dit voorbeeld gaan we door met Duitsland. Je ziet dat het eerst disconnect van Nederland en dan weer opstart met weer een ander IP nummer vergeeld door een duitse vlag. Nu lijkt het voor de buitenwereld of je uit Duitsland komt. Ideaal !

Kortom wil je veilig en onherkenbaarder door het internet struinen? Gebruik dan een VPN.

VPN Diensten zijn al verkrijgbaar voor zo’n 99,- euro per jaar. Hoe werkt het in de praktijk ? Je download een app of programma voor jouw device (telefoon, tablet, windows etc.). Daarin geef je jouw aankoop code in en dan werkt het. Geïnteresseerd. Stuur maar een mail met daarin de vraag of ik je terugbel. Noem het product maar niet in de mail.