Wat is een child theme ? Een child theme is een extra theme dat gebruik maakt van het originele theme en daar extra’s aan toe voegt. Waarom? Stel dat je extra CSS toevoegt aan he originele theme. In feite niks mis mee maar (zeker nu met de auto=update functie van WordPress) zodra het originele theme ge-update wordt gaan alle wijzigingen verloren. Vandaar dat het dringende advies is om een child-theme aan te maken in plaats van wijzigen in het originele theme. Hoe maak ik een child theme ? Een child theme bestaat in zijn meest eenvoudige vorm uit 1 folder met 3 bestanden: style.css functions.php screenshot.png Maak dan eerst een nieuwe directory aan en noem het bijvoorbeeld mijnchild IN de nieuwe directory maken we eerst de style.css. Open een text editor.Dat kan zelfs al Notepad zijn. Beter is Programmer’s notepad en plaats daarin de volgende code.
Nu is het de beurt aan functions.php. Daar in komt de volgende code die eigenlijk WordPress vertelt dat het child theme geïntegreerd moet worden “boven op” het originele theme Let op! Deze code is specifiek voor Divi
Wil je een child theme maken voor een ander WordPress theme ? Gebruik dan onderstaande code:
Bijna klaar. Nu alleen nog het screenshot. Dat is de afbeelding die je straks te zien krijgt als je gaat naar Weergave>Thema’s (Appearance>Themes in de engelse versie) in het WordPress admin gedeelte.
In het bovenstaande voorbeeld zie je dat er een child theme is (en Divi zelf) gemaakt voor hetautomeisje.nl Hiervoor maak je een afbeelding aan met de maten 1200 x 900 pixels en sla die op als PNG Als het goed is heb je nu het volgende:
3 bestanden in de folder mijnchild
Zet deze folder op jouw server in de directory wp-content/themes met een FTP programma. Heb je die niet, dan zou je deze folder kunnen zippen en dan met Weergave>Nieuw Theme>Theme Uploaden in de site kunnen zetten. Dan moet je hem alleen nog activeren
Om het leven gemakkelijker te maken is dit voorbeeld child theme ook te downloaden. Na download van dit zip bestand op de lokale PC, ga naar jouw website’s admin deel. Kies Weergave > Thema’s > Nieuwe toevoegen > Thema uploaden Klik op Bestand en zoek het gezipte “mijnchild.zip” op. Klik op “Nu installeren”
Zodra het theme zichtbaar is bij Weergave > Thema’s klik dan op “Activeren”

Divi Voorbeeld Child theme

GRATIS DOWNLOAD

Email download link aan:

Wilt u ook een veilige manier om uw WordPress website uit te breiden ? Qua layout of toevoegen van functies? Neem dan contact op.