Skype

Een aantal van websites van Webwerkplaats draait met kalenders waarop evenementen zijn aangegeven. Tot nu toe allemaal gratis versies die met veel werk eindelijk gaan doen wat ze moeten doen. Eens in de zoveel tijd “zwerf” ik door CodeCanyon, HET grootste aanbod van plugins voor WordPress, maar dan betaald. Ik moet zeggen dat niet iedere plugin die ik daar gekocht heb precies deed wat er beloofd werd, maar met hulp van de verkoper komt het dan toch altijd goed. Maar het merendeel kost weliswaar een paar centjes, maar is echt vele malen betere (of uitgebreider) dan de gratis versies op de WordPress Plugins pagina’s
We hebben het dan over prijzen tussen ongeveer 9 dollar en 65 dollar. Het merendeel is rond de 35 dollar.

OP CodeCanyon vond ik ook deze Evenementen Plugin: EventOn.
Een erg fraai vorm gegeven plugin die toch een aantal dingen heeft waarvan ik denk “had ik dat maar geweten, dan had ik die gratis plugins niet uren hoeven verbouwen”
Ik laat het verkoopverhaal over aan de product pagina maar wilde wel even de volgende mogelijkheden die deze plugin heeft benoemen:
De vormgeving is echt schitterend (en responsive !)
Wederkerende events zijn echt eenvoudig op te zetten.
Het datum/tijd formaat is zelf te bepalen (de grais versies zijn allemaal de Jaar/Maand/Dag amerikaanse notatie)
Eenvoudig aan te brengen in iedere pagina, bericht, widget of sidebar. De meeste gratis versies hebben geen shortcodes en moet dit apart in een Child theme ingebouwd worden.

Tot zover de loftrompet en nu komt de “maar” …
De basis versie kost slechts 25 dollar en zal naar mijn mening iedereen die een lijst met evenementen op z’n site wil laten zien ruimschoots voldoen. Maar ! (ja, daar is ie) Is er meer nodig dan kan dat wel, maar dan met Add-Ons. Ik vind de manier waarop de product pagina nu is gepresenteerd nogal (opzettelijk?) wazig over wat de standaard plugin kan en wanneer er extra aangeschaft moet worden. Die extra Add-ons  zijn ook betaald waardoor het geen koopje zal worden. Add-ons varieren tussen de 25 en 50 dollar.
Een hele lijst met Add-ons voor Eventon vind je hier: En dan moet ik ter verdediging van deze opzet met add-ons wel bij zeggen dat het wel gaat om een rijtje uitbreidingen die erg sterk zijn. Communicatie met Google Calendar, Facebook, Outlook. Een fraaie Lightbox om foto’s bij evenementen te presenteren.
Veruit de mooiste is Event Tickets. Ook hier kun je het beste even kijken op de product pagina van Event Tickets. Een indrukwekkend stukje kaartverkoop. Weliswaar 54,50 dollar maar ja, 3 of 4 extra kaartjes verkocht door de website met deze plugin en je hebt het al weer terug. EN georganiseerd. Let op! Dit ticketverkoop maakt gebruik van WooCommerce. Dit moet je dus wel op de site hebben draaien.

Conclusie: uitgebreide, fraai ogende, maar vooral bruikbare plugin. Ik hoop dat ik iemands interesse heb gewekt om het in de website te bouwen. Ik zou het leuk vinden zo’n systeem op te zetten.