In een redelijk eenvoudig html theme kun je zelf HTML, PHP of Javascripts plaatsen. Maar hoe in gecompliceerde themes zoals Divi? Met de plugin “Module Builder” van diviplugins.com kan dat nu!

Dat is een hele stap vooruit. Als je her en der over een pagina een stukje code wilde plaatsen kon dat tot nu toe alleen met een shortcode. Plugins die je op start met een [shortcode]. Maar als je ergens op een pagina HTML of PHP wilde invoegen dan was je aan de beurt. Er was wel een oplossing zoals de “Insert PHP” plugin van Will Bontrager Software, LLC (zie hier) maar nu is er iets beters, veeeeel beters.

Module Builder
Module Builder is een plugin die naast PHP ook HTML, CSS en zelfs javascript laat toevoegen. Het wordt dan een custom module die dan verschijnt in de lijst van beschikbare modules. Plaatsen, ergens in de pagina en klaar! Ik vind het schitterend.

Wat is een custom module ?
Als je met het DVI theme werkt bouw je een pagina of bericht op met “bouwstenen”. Blokken met een bepaalde functie die je rangschikt (en vorm geeft) totdat je een mooie layout hebt. Maar stel nou dat je graag een blok zou willen hebben die bijvoorbeeld de gegevens / resultaten zou moeten laten zien van een mooi PHP script.
Je bouwt dan met de “Module Builder” plugin zelf een op maat gemaakt blok. In DIVI module genoemd. Zo gauw als je dit af hebt verschijnt deze nieuwe automatisch in het aanbod van alle DIVI modules. Deze plugin is vrij nieuw maar ik schat in dat deze populair wordt en dat er vele gratis en betaalde custom modules aangeboden zullen gaan worden. Ook zullen plugin programmeurs vaker zowel een shortcode als een custom module aanbieden. Dat maakt maatwerk veel bereikbaarder voor iedereen.

Conclusie
1 Van de meest nuttige plugins die ik in de afgelopen jaren heb gezien. Ik ga hem kopen en zal eens kijken wat voor leuks ik er mee kan bereiken. Een korte technische beschrijving maar misschien ook custom modules komen er aan. Beloofd!

alle-divi-modules

Standaard DIVI modules. Nu uitbreidbaar met zelf geprogrammeerde custom modules