Skype

In een eerder artikeltje heb ik al een aantal Cloud opslag aanbieders vergeleken die je kunt gebruiken bij WordPress websites
1 Daarvan was degene die ik zelf al heel lang gebruik: Dropbox. Ik moet zeggen dat ik toch enige terughoudendheid had met het in de cloud opslaan van persoonlijke dingen zoals foto’s of documenten. Laat staan bedrijfsmatige Excel sheets of wat denk je van een lijstje wachtwoorden ?

Op zoek dus naar een oplossing en zowaar … er is een goed werkende encryptie van, op en naar dropbox mogelijk. Het programmaatje heet Dropbox Boxcryptor en is gratis ! Gedownload en geinstalleerd. Eigenlijk een soort anti-climax want dit is zo gebeurd en verder merk je er eigenlijk weinig van.
Dat wil zeggen … je ziet eigenlijk niks maar de data op de dropbox is nu versleuteld.

Dat opent de weg om verder te gaan dan het normale gebruik van cloud opslag. Je kunt er nu ook gevoelige informatie op opslaan en delen met meerdere gebruikers. Lees: projectmatig samenwerken op een veilige omgeving. De backups van je website, contracten, noem het maar.

Ik heb hier de installatie en werking met DropBox getest en beschreven maar Boxcryptor is ZEER veelzijdig. Het werkt met Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, SugarSync, Box en vanaf Windows PC’s, en met apps voor Android, iOS, Windows Phone en Blackberry 10.