Skype

WordPress is populair en er draaien miljoenen websites op. Deze populariteit maakt het ook voor hackers weer interesanter om programmatjes te ontwikkelen die WordPress websites hacken, op welke manier dan ook. Heb je nu een website die toch (vanwege de taal of inhoud) alleen maar geschikt is voor een paar landen, dan kan het handig zijn om andere landen te blokkeren.
Dit kan bijvoorbeeld met de plugin “iQ Block Country

Als de je plugin installeert en daarn activeert verschijnt deze als een extra menukeuze in Settings (Instellingen). Open deze en boven aan het scherm vraagt de plugin of je 2 files wilt downloaden en in de directory “uploads” wilt plaatsen.
Als deze aanwezig zijn kun je op het tweede tabblad de box vinden waar je de landen die je NIET wilt hebben kunt aanklikken.
blokkeer landen ipV6 en IPV4 adressen in WordPress websites
Als je niet zeker weet wat je doet, laat dan zeker de andere instellingen zo staan als ze stonden. Je kunt er wel mee experimenteren als je wilt. Gaat het mis, dan ga je gewoon met je FTP programma naar de folder “www.uwwebsite.nl/wp-content/plugins/” en delete daar dan de folder “iq-block-country”
De website (het admin gedeelte) verversen met CTRL-F5 en de plugin is weg, het werkt weer.